Cara Nak Buat Air Rebusan Udang

5 biji cili padi ikut suka jika nak pedas boleh masuk lebih 2. Kepada yang bertanya daging nak masak apa macam mana kalau buat daging rebus air asam pula.


Chef Sue Kongsi Cara Buat Air Rebusan Udang Yang Mudah

Cara-cara memasak 1.

. Ikan di perap dengan kunyit dan garam kemudian di goreng. Smash ayam sampai penyet. Nak sampai masak betul pun boleh sebab nanti ayam kena goreng juga.

Cairkan marjerin tumis bawang besar bawah putih dan halia yang telah dikisar serta daun pandan. Masukkan cili merah hijau dan cili api. 12 senduk nasi cili kering dikisar.

Ikan tongkol rebus ni boleh simpan sampai seminggu lamanya sebelum nak buat gulai ikan. Masukkan sedikit gula dan aji. Kicap manis cap kipas udang Sedikit garam Air rebusan ayam Cara Penyediaan.

Kemudian letakkan sedikit serbuk kunyit air rebusan ayam dan beras. Dengan resepi sedap daripada Atiekah Mustapha di Facebook sila buat menu paling sedap anda. Rebus ayam bersama 1 kiub ayam sehingga empuk.

Sukatan air dua kali ganda daripada masak nasi biasa Bahan untuk sos cili. Selepas itu masukkan kiub ayam dan garam. Campur sekali senang nak makan tak perlu mencicah.

Perasakan dengan garam dan limau nipis sebab nak bagi ayam ada rasa. Masukkan ikan dan kacau rataSiap. Kemudian masukkan taucu dan sedikit air dan kacau rata.

Tunggu sampai separuh masak. Cara Memasak Sambal Penyet. Tumis bawang besar bawang putih dan halia sampai baik bau.

Jika sudah separuh masak goreng ayam. Tauhu tempe rebus dulu dalam air rebusan ayam kemudian goreng. Bersihkan ayam toskan air dan lumurkan dgn 2 ulas bawang putih dan halia yg diketuk.


Chef Sue Kongsi Cara Buat Air Rebusan Udang Yang Mudah


Chef Sue Kongsi Cara Buat Air Rebusan Udang Yang Mudah


Chef Sue Kongsi Cara Buat Air Rebusan Udang Yang Mudah


Chef Sue Kongsi Cara Buat Air Rebusan Udang Yang Mudah

No comments for "Cara Nak Buat Air Rebusan Udang"